Snel geld lenen – maar ook snel terugbetalen

snel geld lenen

snel geld lenen

Er kan zich een situatie voordoen waarbij je dringend geld nodig hebt. En dan echt meteen. Snel lenen is mogelijk maar je moet je wel bewust zijn van de valkuilen voor je een snelle lening aangaat. Ook moet je vaak voldoen aan een paar basisvoorwaarden. Maar dan kun je ook heel vlot je verlangde som geld ter beschikking krijgen. Vooraf moet wel gezegd: ook snel geld lenen, kost geld. Rente, dus. Je moet je ervan bewust zijn dat je de lening volledig terug gaat betalen. Met daarbij nog kosten. Je betaalt dus uiteindelijk meer terug dan je leent.

snel geld lenen

Geen ruchtbaarheid geven aan snel geld lenen

De Wet op het Financieel Toezicht laat niet toe dat geld- ofwel kredietverstrekkers reclame maken met slogans zoals ‘Snel lenen’ of ‘lenen binnen 24 uur voor elkaar’.  Dat is niet voor niks want er kleven wel risico’s aan snel lenen:

  • Te snelle leenovereenkomst zonder eerst de voorwaarden te hebben gelezen.
  • Te snelle lening afspraak zonder besef te hebben van de maandelijkse leenlasten.
  • Meer lenen dan je eigenlijk nodig hebt.
  • Te weinig inzicht in je financiële situatie waardoor het mis gaat lopen met de maandlasten.

BKR en vast inkomen

Om snel geld lenen voor elkaar te krijgen kun je online je gegevens invullen en dan vrijwel direct diverse leenoffertes naast elkaar retour krijgen. Zo kun je die gaan vergelijken en bij de voor jou meest geschikte een aanvraag tot lening doen. Er zijn heel vaak twee zaken waar je aan moet voldoen, wil een geldverstrekker met je in zee gaan. Je moet geen negatieve BKR hebben. Dat betekent dat er geen registratie van jou moet zijn dat je ergens betalingsachterstanden hebt of een aflossingsregeling hebt afgesproken na een betalingsachterstand. En de tweede zaak betreft je inkomenszekerheid. Het helpt als je een vaste baan hebt. De geldverstrekker kan dan het risico van de lening beter inschatten. Slechts een enkele maal zijn snel leningen mogelijk zonder BKR-toetsing. Bepaalde geldverstrekkers doen je geen aanbieding als je tussen de 60 en 78 jaar oud bent. En je moet natuurlijk minimaal 18 zijn om een lening af te mogen sluiten.

Snel geld lenen is ook snel geld op je rekening krijgen

Snel geld lenen bestaat uit twee acties. Eerst oriënteer je je voor een lening en dat doe je het makkelijkst online. Er zijn sites waarbij je binnen twee minuten weet wat de mogelijkheden zijn. Ook daarna kun je snel je lening regelen. Vaak krijg je een beveiligde leenomgeving toegewezen. Hier kun je je hele lening regelen en documenten up- en downloaden. De uiteindelijke beoordeling kan ook vlot verlopen. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je het afgesproken bedrag ook heel snel op je rekening. 

Het gaat niet om hoge bedragen

De meeste mensen die gaan voor snel geld lenen, hebben een bedrag nodig dat tussen de 500 euro en de 1.500 euro schommelt. Je hebt dat bedrag bijna altijd binnen 24 uur binnen. Deze specifieke snelle leenvorm valt niet onder het toezicht van de AFM. Voor de lener is het vrijwel altijd een vrij dure lening; de kosten van de lening zijn dus relatief hoog. Ook moet je de lening zelf vrij snel weer terugbetalen, vaak binnen een of twee maanden. Een snelle lening is dus ook meestal een korte.