Auto verzekeren na rijontzegging

autoverzekering

autoverzekering

Heb je een rijontzegging en wil je auto verzekeren, dan kan dat best een uitdaging zijn. Een rijontzegging krijg je niet voor niks en de meeste verzekeringsmaatschappijen staan niet te wachten op jou als klant. Sterker nog, de reguliere maatschappijen lopen met een grote boog om je heen en de kans is groot dat ze je niet accepteren als je een aanvraag doet. Toch heb je een verzekering nodig als je een auto hebt. Want zonder verzekering mag de auto niet op de openbare weg rijden. Wat kun je doen? Om te beginnen dit artikel lezen. Want wij gaan je alles vertellen over de mogelijkheden om een verzekeraar te vinden die wel bereid is je te accepteren. Dus wanhoop niet, er zijn oplossingen.

rijontzegging

Wanneer een rijontzegging krijgen?

Als je een rijontzegging hebt gekregen betekent dit dat je een ernstige verkeersovertreding hebt begaan. Je krijgt een ontzegging aan je broek als je onder invloed van alcohol of drugs rijdt, een gevaar op de weg bent, meer dan 50 km te hard rijdt, onverzekerd rondrijdt, zonder rijbewijs rijdt, of doorrijdt na het veroorzaken van een ongeval. Het betekent dat je gedurende een bepaalde tijd geen motorvoertuig meer mag besturen. De duur is afhankelijk van de ernst van de overtreding. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom verzekeraars niet staan te springen om je als klant te accepteren in deze gevallen.

Oorzaak rijontzegging

De oorzaak van de rijontzegging kan nog een kleine invloed hebben op de kans op het vinden van een reguliere verzekering. Toch is het met een registratie achter je naam erg lastig om in aanmerking te komen voor een gewone verzekering. Ook als de ontzegging weer ingetrokken is. Je wordt toch gezien als een klant met een hoge risicofactor.

Onderzoek mogelijkheden 

Aangezien verzekeringsmaatschappijen het recht hebben om je te weigeren als je een risicovolle klant bent is het even zoeken naar alternatieven. Gelukkig zijn er wel maatschappijen die je ook accepteren als je een rijontzegging hebt of hebt gehad. Als je niet bij de reguliere partijen terecht kunt zijn er verzekeringsmaatschappijen die zich gespecialiseerd hebben in deze gevallen en daar kun je gewoon terecht. Het nadeel is dat deze maatschappijen over het algemeen niet de meest voordelige optie zijn, maar het is beter dan geen verzekering kunnen vinden.

Neem genoegen met een duurdere verzekering na rijontzegging

Wil je een verzekering afsluiten met een rijontzegging achter je naam dan kun je ervan uitgaan dat de premie hoger komt te liggen dan bij een reguliere verzekeraar. Omdat je tot een risicogroep behoort neemt de verzekeraar dat mee in de calculatie van de premie. Daarnaast is de kans groot dat, als je een WA-verzekering kiest, je het eigen risico vooraf moet betalen. Lukt dat niet, dan wordt je alsnog niet geaccepteerd. Het klinkt misschien raar, maar dat is wel wat er van je gevraagd kan worden. Dat geld krijg je natuurlijk na afloop van de verzekering gewoon teruggestort als je geen schade hebt gereden. Je kunt het zien als een waarborg om jou als klant te accepteren.

Kies daarom snel voor een Vereende verzekering via Geennee.nl.